Oya Hanım

Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Önemli Detay

11.10.2019
991
Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Önemli Detay

       Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik süreci ve sağlıklı bir doğum yapabilmesi için dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar var. Bu yazımızda sağlıklı bir hamilelik süreci için yapılması gereken 10 kuralı kaleme aldık.

1- Yürüyüş

      Gebelilk süresince hareketsiz yaşam tarzınızı değiştirmenin bir çok yararı vardır. Yapacağınız yürüyüşlerin sizi yormaması gerektirdiğini bilmeniz gerekmekte. Anne adayının, büyük enerji gerektiren doğum olayına formda girmesi gerekmektedir. Temiz havada kısa yürüyüşler yapın ve ani hareketlerden, ağır kaldırmaktan kaçının.

2- Kilo Alma

    Gebelik süresince kilonuza dikkat etmenizde fayda var. 9 ila 12,5 Kg. gebelik sürecinde alınması normal kabul edilen kilo aralığıdır. 

3- Çalışma Hayatı

    Normal seyir eden bir gebelikte çalışma yaşamınıza engel bir durum yoktur. Fiziksel hareketlerin olduğu bir işte çalışıyorsanız problemler oluşabilir. Her gebelik aynı olmadığından çalışma hayatına devam etmelimiyim diye doktorunuza sormanızda fayda olacaktır.

4- Banyo 

     Gebelikte ve lohusalıkta banyo yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Gebelikte banyo sırasında kayıp düşme gibi kazaların olmaması için normalden 2 kat daha fazla dikkatli davranmanızda fayda olacaktır. 

5- Yolculuk 

    Doktorunuz tarafından aksi söylenmedikce kısa yolculuklar yapabilirsiniz. Uzun süreli yolculuklarda 2 saatte bir mola verip biraz yürümeniz gerekecektir. 

6- Giyim

      Gebelikte giyeceğiniz kıyafetlerin rahat ve bol olmasında fayda vardır. Dar şeylerden ve korse kullanmamalısınız. Karın duvarı yetersizliği gibi bir rahatsızlık oluşursa doktorunuza danışarak gebelik korseleri kullanabilirsiniz. Düz ve rahat ayakkabıları tercih etmeniz gerekmektedir.

7- Bağırsak Hareketleri 

Gebelik sürecinde sindirim sisteminizde sorun yaşabilirsiniz. En çok rahatsızlık veren durum kabızlıktır. Bu durumun önüne geçmek için gebelik sürecinde günde bir kez tuvalete çıkmayı alışkanlık edinmelisiniz. Sebze ağırlıklı beslenip bol lif içerek gıdalar tüketerek bu sorunu en az seviyeye indirebilirsiniz.

8- Cinsellik

Normal gebeliklerde sürecin son bir ayı hariç cinsel ilişkinin bir sakıncası yoktur. Düşük tehlikesi olan gebeliklerde ise doktorunuz sizi yönlendirecektir. 

9- Gögüs Ve Karın Bakımı

Gebelik sürecinde gögüs ve karında oluşabilecek çatlakları önlemek için kesin bir yöntem olmamakla birlikte Çeşitli kremler ile cilt bakımı yapmanızın bir sakıncasıda yoktur. 

10- Ağız ve Diş Bakımı

Gebelikte hormonal etkilerle diş etlerinde büyüme ve hassasiyet oluşur bunun için gebelik öncesi yada gebeliğin ilk dönemlerinde diş hekimine gitmeniz ve sorun var ise tedavi olmanız ilerde karşılaşacağınız problemleri ortadan kaldırabilir. Hamilelik sürecinde dişlerinizin bakımını günlük olarak yapmanızda fayda vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.